Vid varje möte med tandläkaren kommer de att se över åtgärder för att rätta din tandhälsa. Tandläkarana på RB Tandreglering och Tandvård AB kan utföra en tandreglering i Gävle om ni har behov till detta. Dem rekommenderar att ni följer följande råd för att ni ska få så bra tandhälsa som möjligt.

Borsta tänderna minst två gånger om dagen – Använda fluortandkräm och en tandborste som har ersatts under de senaste tre till fyra månaderna. Det är bäst att byta ut din tandborste minst tre eller fyra gånger om året eftersom en sliten tandborste med nött borst inte rengör tänderna så grundligt som en ny borste med stark borst. Detta rekommenderas hos olika tandläkare som utför tandvård i Gävle. Använd tandtråd för rengöring mellan tänderna – tandtråd eller en dentalrengörare kommer att ta bort all plack kvar mellan tänderna och vid tandköttskanten. Bakterierna kvar efter borstning kan orsaka plack och gingivit, vilket kan leda till tandköttssjukdomar. Ät en väl avrundad kost – äta en kost rik på färska livsmedel, näringsämnen och nyttiga snacks kan också hålla dina tänder starka. Sockret i skräpmat är en av de värsta fienderna till tänderna, så begränsa ditt intag av sötsaker och desserter för att undvika att behöva utföra tandvård i Gävle eller någon annan ort ni befinner er i hos tandläkaren. Om ni inte har raka tänder kan ni just få raka och fina genom att utföra en tandregelering som finns i olika format från en mer synlig till än nästan helt osynlig tandställning.

Ha kontakt med en tanläkare regelbundet

Schemalägg en tandläkartid var sjätte månad – Att hålla upp med dina tandläkarbesök kommer att säkerställa att tänderna noggrant städas och röntgas för håligheter eller andra problem på regelbunden basis. Hitta en tandläkare som du gillar och litar på med din tandhälsa under en lång tid! Förutom att kontrollera tänderna, kommer han eller hon att kunna rekommendera tandkrämer och sköljningar fluorid som bäst borsta tänderna och tandköttet och resten av munnen. Kan kolla fall om just du har behov att utföra en tandreglering. Barn behöver regelbunden tandvård i Gävle eller vilken ort dem befinner sig i så snart de första tänderna dyker genom tandköttet. Detta kommer inte bara vänja dem till kontorsmiljön, att sitta i stolen och låta någon annan rengöra deras tänder, men det kommer också göra det möjligt för tandläkaren att hitta potentiella problem innan de utvecklas. Samt kunna rätta till tänder som inte sitter rakt med hjälp av en tandreglering. Det är bäst att ta barnen till en pediatrisk tandläkare, eftersom personalen är speciellt utbildade för att arbeta med barn i alla åldrar medans de utför sin tandvård.